Beglazing, schuifraam & isolatieglas

beglazing isolatieglas

Beglazing en schuiframen met isolatieglas voor veranda's

Terwijl een raamprofiel een belangrijke esthetische meerwaarde kan creëren, is de beglazing erin een veel minder zichtbaar, maar daarom niet onbelangrijker aspect.

Beglazing zorgt in de eerste plaats voor een optimale natuurlijke lichtinval in een woning, bv via schuiframen. Een feit waarvan architecten en bouwheren dankbaar gebruik maken. Daarnaast moet isolatieglas thermisch isoleren zodat extreme warmteverliezen vermeden worden.

De enkele beglazing van vroeger wordt dan ook stilaan verdrongen door beter scorende glastypes. Het gebruik van isolatieglas is trouwens wettelijk verplicht door middel van het EPB. Een norm die ook traditioneel dubbel glas niet altijd behaald.

Hoogrendementsglas of zelfs superisolerende beglazing behalen met gemak U- waarden van 1.1W/m²K of zelfs lager. De meerprijs die men voor deze soorten beglazing moet tellen, wordt op termijn terugverdiend door de energiebesparing die ze onrechtstreeks teweegbrengen. Bovendien maken de diverse premies van de netbeheerders en gemeentes de aankoop voor bestaande woningen net iets interessanter. Naast het feit dat de ramen en schuiframen thermisch isoleren, zijn er nog tal van opties en mogelijkheden op het gebied van beglazing.

Een schuifraam biedt tegenwoordig ook heel wat mogelijkheden. Het brengt een heel fris en ruim gevoel. Bij Waver Construct vindt u een uitgebreid gamma aan schuiframen.

Indien u meer informatie wenst omtrent beglazing of schuifraam met isolatieglas, gelieve ons vrijblijvend te contacteren. Wij nemen nadien zo snel mogelijk contact met u op.